Explosievenjacht
huis Van der G.

   
 

 
Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Grote bedrijvigheid bij de woning van Van der G. in Harderwijk, die op explosieven werd uitgekamd. (Foto: Friedlander)
AMSTERDAM - Justitie heeft gisteravond in de Harderwijkse huurwoning van Volkert van der G., de vermoedelijke moordenaar van politicus Pim Fortuyn, een uitgebreide huiszoeking gehouden.

De politie sloot de omgeving hermetisch af. Een speciale eenheid van het Explosieven Opruimingscommando speurde urenlang in de jaren-zestigwoning.

De onverwachte inval aan de Esdoornlaan in Harderwijk werd op last van de rechter-commissaris gehouden. Buurtbewoners en nieuwsgierigen werden op grote afstand gehouden.

Rechercheurs kamden het huis van Van der G. minutieus uit. Het openbaar ministerie in Amsterdam, dat het moordonderzoek leidt, wilde gisteravond niet zeggen waarnaar de rechercheurs exact op zoek waren. Tijdens de inval waren de ramen van de woning geheel geblindeerd.

Onder de buurtbewoners, die tijdens het onderzoek hun woning moesten verlaten, heerste onrust. Justitie weigerde hen te informeren wat er precies aan de hand was.

Omdat er explosiegevaar zou kunnen dreigen, was ook de brandweer uitgerukt. Het is niet bekend of er daadwerkelijk explosieven of munitie zijn aangetroffen.

bron