Politie doorzoekt opnieuw woning Van der G.

Uitgegeven: 25-6-2002 7:19

HARDERWIJK - De politie heeft maandag opnieuw de woning van de verdachte van de moord op Pim Fortuyn doorzocht. Bij de doorzoeking van het huis en tuin van Volkert van der G. in Harderwijk waren ook specialisten van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) betrokken.

De huiszoeking vond plaats onder leiding van een rechter-commissaris. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaf het onderzoek naar de moord op Fortuyn aanleiding voor de actie. Wat de politie zocht, wil ze "in het belang van het onderzoek" niet zeggen.

Bij een eerdere huiszoeking, enkele uren na de dood van Fortuyn en de arrestatie van Van der G., trof de politie in de woning in Harderwijk vuurwapenpatronen aan. De hulsen die werden gevonden op de plaats waar Fortuyn was neergeschoten, kwamen van dezelfde partij.

Van der G. heeft nog steeds geen verklaring afgelegd. Hij moet in augustus voor de rechter verschijnen. Omdat het onderzoek dan vrijwel zeker nog niet is afgerond, wordt de strafzaak tegen de milieuactivist dan niet inhoudelijk behandeld.

bron