Volkert van der G. naar peperdure cel

Het ministerie van Justitie moet noodgedwongen ruim 100.000 euro uittrekken in de Bijlmerbajes een speciale cel voor Volkert van der G. te bouwen. Dat meldt De Telegraaf.

 

Isoleercel
Sinds zijn arrestatie zit de verdachte van de moord op Pim Fortuyn in een isoleercel. Hij mag geen contact hebben met de buitenwereld. Een klacht van zijn advocaten werd gehonoreerd en de rechter bepaalde dat hij in een andere cel komt.

Opdracht
Er moet een cel worden gebouwd met speciale voorzieningen om Van der G. 24 uur per dag in de gaten te kunnen houden. Volgens bronnen van De Telegraaf heeft het ministerie van Justitie het bedrijf Imtech uit Capelle aan de IJssel opdracht gegeven om de klus uit te voeren. Dit zou maar liefst 100.000 tot 120.000 euro kosten.

Videocamera's
Imtech zou binnen enkele dagen in de cel videocamera's moeten plaatsen waarmee de verdachte niet uit het oog verloren kan worden. Ook moet er een speciale ruimte komen waar bewakers op schermen de verrichtingen van Van der G. kunnen volgen.

Zo moet ook voorkomen worden dat hij zelfmoord pleegt. Verder mag hij niet in contact komen met andere gedetineerden om hen niet de kans te geven Van der G. te vermoorden.

Onvrede
In de Bijlmerbajes is veel onvrede over de speciale behandeling van Van der G., constateert De Telegraaf. ,,Nooit kan er iets in dit huis van bewaring en nu wordt er plotseling meer dan 100.000 euro op tafel gelegd'', zegt een verontwaardigde bewaarder in de krant.

bron